Sivut

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Vanilijaiset muffinit

Nämä vanilijaiset muffinit, joiden päälle tulee vanilijakuorrute ovat hyvin ilmavia ja herkullisia. Tällä ohjeella tulee 12 normaalin kokoista muffinia.
Tässä ohje:
2dl vehnäjauhoja
1.5dl sokeria
1.5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g voita huoneenlämpöisenä
1.2dl maitoa
0.25dl vanilija-aromia
Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja pehmeä voi astiaan ja vatkaa ne murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet maidosta ja vatkaa kunnes maito on sekoittunut muiden aineiden joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin keskenään muna, vanilija-aromi ja loppu maito. Kaada sitten maitoseos muiden aineiden joukkoon ja vatkaa sekaisin. Sitten lusikoi taikinat paperivuokiin ja paista n.20 minuuttia niin että pinta on hieman vaalean ruskea. Valmista tässä välissä vanilijakuorrutus.
Siihen tarvitset 
4 dl tomusokeria siivilöitynä
80g voita huoneenlämpöisenä
0.25dl maitoa
muutama tippa vanilja-aromia.
Vatkaa tomusokeri ja pehmeä voi keskenään, ja sekoita maito ja vanilija-aromi tipat erillisessä astiassa keskenään, ja lisää sitten pari lusikkaa kerralaan se tomusokerivoi seoksen joukkoon. Kun kaikki maito on sekoittunut tomusokeriin niin jatka vatkaamista vielä vähän aikaa, jotta kuorrutuksesta tulee kuohkeaa. Ja lopuksi levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele strösseleillä.
                                                                                                    -saana :DD
 ja sori, kuva on toosii epäselvä, on vaan niin huono kamera ettei sillä parempia saa ! : /